ECOLOGISCHE VERBRANDING

Bij Jidé denken we vooruit. Continu zoeken we naar nieuwe verbrandingstechnieken om het maximale uit jouw haard te halen. Omdat Jidé de productie in eigen land heeft, kunnen we nieuwe ontwerpen en systemen meteen aan de praktijk toetsen.

MADE IN BELGIUM IS ONZE TROEF

De haarden die volgen zijn het jongste resultaat van onze investeringen in innovatie. In deze haarden vindt naast een primaire en secundaire ook een tertiaire verbranding plaats. Extra luchttoevoer zorgt daarbij voor een optimale verbranding van het hout. Niet alleen krikt deze tertiaire hitte het rendement aanzienlijk op, er is ook amper nog uitstoot van schadelijke stoffen.

Bovendien blijven de glaspartijen schoon omdat minder gassen ontstaan. Dit komt door de verbeterde verbranding en vanwege de ingebouwde Airwash. Dit is een systeem dat koude lucht van buiten aanzuigt om de binnenzijde van het glas te reinigen. 

De voordelen zijn immens: meer warmte met minder hout, bijna milieuneutraal, zelfreinigende glaspartijen. Deze haarden zijn erg populair bij zowel nieuwbouwprojecten als renovatieprojecten.